Door: Dominique op 9 - 11 - 2018 in de categorie Groenten
Ingredienten
  • 2 witlof stronken per persoon
  • 100 g gerookte ontbijtspek
  • 1 punt Brie
  • 1 groene appel
  • Handjevol walnoten
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 100 g margarine
  • Peper
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Halveer de witlof stronken.
Hak de noten grof.
Snijd de plakken ontbijtspek heel klein.

Verwarm de boter in een koekenpan.
Bak de witlof in de boter.
Voeg de ontbijtspek en noten toe en bak een paar minuten.
Verdeel de honing bovenop, draai de witlof en bak nog even 3 minuten.

Schil de appel en snijd hem in plakjes.
Snijd de brie in plakjes.

Leg de witlof in een ovenschaal.
Verdeel de plakjes brie en appel tussen de witlof.

Strooi de tijm en wat peper bovenop.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Zet de ovenschaal in de oven.
Bak de witlof tot de brie gesmolten toe, ongeveer 20 minuten.

Lekker met gekookte aardappelen of met sla.

 

 

 

4 reacties tot nu toe.

  1. Inge schreef:

    Lieve Domy, wat hebben wij lekker gegeten dankzij jouw heerlijke receptje.
    Onze 3 puber zonen zijn heel kieskeurig als het om gezond eten gaat..
    Ik had een volle ovenschotel gemaakt.. En hij was gewoon op!! Ze bleven eten en zeggen dat het zo lekker was.
    Ik vond het zelf ook heerlijk, en super makkelijk om te maken ♡

  2. Nora schreef:

    Hey Domy,

    We hebben vandaag jouw heerlijke witlofschotel geprobeerd en hij is ons geweldig bevallen. Smaken klopten allemaal; een goede combinatie van zoet, zout en een klein beetje bitter. Wij aten de schotel samen met gebakken aardappeltjes.

    Zeker voor herhaling vatbaar!

    X

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Murgh Makhani (boter..

Datum: 29 - 11 - 2018

0 reacties

Open Ravioli met..

Datum: 26 - 11 - 2018

0 reacties