Ingredienten
- 1 deeg voor quiche
- 3 eetlepels paneermeel
- 300 g gehakt
- 1 aubergine
- 1/2 Rode paprika
- 1 courgette
- 2 uien
- 2 grote tenen knoflook
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel dragon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel margarine
- peper
- 1 snufje suiker
- 1 blik tomatenblokje
- Bechamelsaus + 50 g geraspte kaas erin
- 1 pakje feta
- 100 g geraspte kaas
Het volgende recept is een Moussaka maar verwerkt in een hartige taart.
Het is een bewerkelijk recept dus neem er de tijd voor.
Het is mijn eigen versie en we vonden hem heel lekker.
De aubergine en de courgette in dunne plakken snijden, flink wat zout erover strooien en minstens een uur in een vergiet uit laten lekken.
De ui en de knoflook zachtjes aan fruiten, het gehakt en de paprika toevoegen, de suiker en de kruiden erbij en bakken tot het gehakt rul is.
De tomaten toevoegen en het geheel 20 minuten laten stoven op een laag vuur.
De aubergine en de courgette toevoegen en nog 15 minuten laten stoven.
Op smaak met peper brengen maar geen zout want die zit genoeg in de aubergine/courgette).
Laat de saus nu goed uitlekken.
Breng op smaak met peper.
De taart bouwen:
De saus op de bodem van de taart verdelen.
De Bechamel saus erop verdelen.
De Bechamel saus erop verdelen.
De feta bovenop verkruimelen.
De geraspte kaas erop strooien.
De taart, in de oven, 40 minuten op 180 graden bakken.