Door: Dominique op 10 - 06 - 2015 in de categorie Quiche en pizza
Ingredienten
Voor de vulling:
  • 300 g gehakt
  • 1 aubergine
  • 1/2 Rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel dragon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel margarine
  • peper
  • 1 snufje suiker
  • 1 blik tomatenblokje
Voor de topping:
  • Bechamelsaus + 50 g geraspte kaas erin
  • 1 pakje feta
  • 100 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen
Het volgende recept is een Moussaka maar verwerkt in een hartige taart.
Het is een bewerkelijk recept dus neem er de tijd voor. 
Het is mijn eigen versie en we vonden hem heel lekker.
11354921_1056752971020031_1262842311_nDe aubergine en de courgette in dunne plakken snijden, flink wat zout erover strooien en minstens een uur in een vergiet uit laten lekken.
11430280_1056763564352305_980030265_nDe ui en de knoflook zachtjes aan fruiten, het gehakt en de paprika  toevoegen, de suiker en de kruiden erbij en bakken tot het gehakt rul is.
De tomaten toevoegen en het geheel 20 minuten laten stoven op een laag vuur.
De aubergine en de courgette toevoegen en nog 15 minuten laten stoven.
Op smaak met peper brengen maar geen zout want die zit genoeg in de aubergine/courgette).
Laat de saus nu goed uitlekken.
11355360_1056752807686714_932878269_nHet deeg maken en uitrollen.
De paneermeel erop strooien.
11003998_993413214020674_1622097990_nDe Bechamel saus klaar maken.
De geraspte kaas erin roeren.
Breng op smaak met peper.
De taart bouwen:
De saus op de bodem van de taart verdelen.
De Bechamel saus erop verdelen.
De feta bovenop verkruimelen.
De geraspte kaas erop strooien.
De taart, in de oven, 40 minuten op 180 graden bakken.
11329593_1056866507675344_1514120139_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Appel en peer..

Datum: 6 - 10 - 2020

0 reacties

Rösti met ui,..

Datum: 29 - 09 - 2020

0 reacties

Rode kool ovenschotel

Datum: 23 - 09 - 2020

0 reacties