- 4 grote zoete aardappelen
- 1 blik tonijn in water
- 50 ml crème fraîche
- 50 g geraspte kaas
- 1 wortel
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels verse platte peterselie
- Peper en zout

Koolhydratenarm recept met zoete aardappelen.
Heerlijk met sla
Neem een bakplaat en bedek hem met een vel bakpapier.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Halveer de aardappelen in de lengte.
Zet ze op het bakpapier vel.
Zet ze in de oven 40 minuten.
Laat de tonijn goed aflekken.
Hak de peterselie samen met de knoflook en het sjalot, fijn.
Rasp de wortel.
Meng ze met de kaas en de creme fraîche.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Wanneer de aardappelen zacht zijn, lepel ze af.
Meng het vruchtvlees samen met het tonijn mengsel.
Vul de halve aardappelen met de tonijn.
Zet in de oven 25 minuten op 180 graden.
Lekker met sla.