- 4 zalmfilets (diepvries of vers)
- 1 zakje verse spinazie
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 courgette
- 1/2 Spaanse peper zonder pit
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 50 g pijnboompitten
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels ketjap manis
- olijfolie

Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de uien in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Bak de ui erin.
Voeg een handjevol spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Voeg nu de Spaanse peper toe en nog een handjevol spinazie.
Wanneer de spinazie geslonken is, voeg de knoflook en de rest van de spinazie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie in een ovenschaal.
Bak de zalm in een koekenpan, in 1 lepel olie, op hoog vuur, 2 minuten, beide kanten.
Zo krijg je een lekker korstje.
Zet de zalmfilets naast elkaar op de spinazie.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bak nu de courgette samen met de tomaatjes, in de wok, in 1 lepel olie.
Voeg nu peper, zout, ketjap en gembersiroop toe en laat nog 3 minuten zacht koken.
Verdeel het courgette-mengsel op de zalm (met vocht) en strooi de pijnboompitten erover.
Zet de schaal in de oven en bak 12-15 minuten.
Serveer direct, met rijst bijvoorbeeld.