Door: Dominique op 8 - 03 - 2016 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 4 zalmfilets (diepvries of vers)
  • 1 zakje verse spinazie
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 courgette
  • 1/2 Spaanse peper zonder pit
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 12-15 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de uien in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Bak de ui erin.
Voeg een handjevol spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Voeg nu de Spaanse peper toe en nog een handjevol spinazie.
Wanneer de spinazie geslonken is, voeg de knoflook en de rest van de spinazie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie in een ovenschaal.

12833240_1207847162577277_1844245451_nBak de zalm in een koekenpan, in 1 lepel olie, op hoog vuur, 2 minuten, beide kanten.
Zo krijg je een lekker korstje.
Zet de zalmfilets naast elkaar op de spinazie.

 

 

 

 

 

 

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Bak nu de courgette samen met de tomaatjes, in de wok, in 1 lepel olie.
Voeg nu peper, zout, ketjap en gembersiroop toe en laat nog 3 minuten zacht koken.

Verdeel het courgette-mengsel op de zalm (met vocht) en strooi de pijnboompitten erover.

Zet de schaal in de oven en bak 12-15 minuten.
Serveer direct, met rijst bijvoorbeeld.

12516408_1207850159243644_324565835_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties