- 2 courgettes
- 2 rode paprika
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 1 blik tomatenblokjes (zonder vocht)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 2 gember bolletjes in siroop
- peper en zout
- Verse koriander of platte peterselie
- olijfolie
- eventueel groene olijven

Zâalouk is een Marokkaans bijgerecht.
Paprika, courgette, aubergine zijn de groenten die voor dit heerlijk gekruid recept gebruikt kunnen worden maar ik heb ervoor gekozen om courgette en rode paprika te gebruiken.
In dit recept wordt ook vaak groene olijven gebruikt maar ik had ze niet in mijn voorraad. Soms is het ook gepureerd maar ik hou van textuur.
Zâalouk is lekker koud of warm en is heerlijk met brood en vis.
Snijd de courgettes en de paprika in blokjes.
Hak de peterselie (of koriander).
Hak de Spaanse peper en de knoflook.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de Spaanse peper, 2 minuten.
Voeg de courgette blokjes toe en bak tot ze zacht zijn en tot ze een mooie kleur hebben gekregen.
Snijd de gember fijn.
Voeg de komijnpoeder, de gemberpoeder, de gember, de kurkuma en de paprika poeder toe aan de courgette, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten mee.
Strooi wat peterselie of koriander erop en voeg eventueel de olijven toe.