- 1 kg winter wortelen
- 4 grote aardappelen
- 1/2 Spaanse peper zonder zaden
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 2 liters water
- 1 bouillon blokje naar keuze
- peper en zout
- crème fraîche
- 4 boterhammen
- 1 teentje knoflook
- verse peterselie

Een lekkere dikke soep van wortel.
Snijd de wortelen in grove blokken.
Snijd de aardappelen in blokken.
Snijd de ui en de peterselie fijn.
Hak de Spaanse peper.
Verwarm de olie in een grote pan.
Bak de ui samen met Spaanse peper, 2 minuten.
Voeg de wortelen en de aardappelen toe en bak nog 2 minuten.
Voeg nu het water en het bouillon blokje toe en laat even koken op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en zout en laat de soep, 45 minuten, op laag vuur, zacht koken.
Maak grote croutons klaar:
Rooster de boterhammen.
Snijd ze in blokjes.
Halveer de knoflook en wrijf er de boterhammen mee.
Pureer de soep met een stafmixer.
Serveer de soep in kommetjes, leeg een lepel crème fraîche erop, strooi wat peterselie bovenop en serveer de soep met de croutons erbij.