Ham-bechamelsaus
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 400 ml water
- 1 bouillon blokje
- 100 g rauwe ham
Witlofschotel
- 3 el honing
- 4 witlof
- 700 g voorgekookte krieltjes
- 0.5 bosje tijm
- 200 g gorgonzola
- 2 peren
- boter om in te bakken

Een recept uit 24 Kitchen, van Ester…
Hamsaus
Smelt een klontje boter in een steelpan.
Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 3 minuten.
Los de bouillon blokje in water.
beetje bij beetje, voeg het water en de bouillon blokje aan de bloem toe.
Kook de saus, 5 minuten tot hij dikker is geworden.
Leg 4 plakken ham apart en snijd de rest in reepjes.
Voeg de ham reepjes toe aan de saus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Witlofschotel
Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water met zout.
Verdeel de aardappelen blokjes over een ovenschaal.
Ris de tijm en strooi ze over de aardappels. Verbrokkel de helft van de gorgonzola over de aardappels.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verhit de boter samen met de honing in een koekenpan.
Snijd de witlof in de lengte in vieren.
Bak de witlof circa 3 minuten in de honing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken.
Verdeel de plakken peer over de aardappelen, verdeel de helft van de gorgonzola en verdeel daarover de gebakken witlof.
Schenk de bechamelsaus over de witlof tot de witlof helemaal bedekt is.
Verbrokkel de andere helft van de gorgonzola over de saus.
Bak de ovenschotel circa 40 minuten in de oven.