Door: Dominique op 12 - 01 - 2015 in de categorie Ovenschotels
Ingredienten

Ham-bechamelsaus

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 400 ml water
  • 1 bouillon blokje
  • 100 g rauwe ham

Witlofschotel

  • 3 el honing
  • 4  witlof
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 0.5 bosje tijm
  • 200 g gorgonzola
  • 2  peren
  • boter om in te bakken
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Een recept uit 24 Kitchen, van Ester…

Hamsaus

10719140_969149263113736_1313684400_nSmelt een klontje boter in een steelpan.

Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 3 minuten.

Los de bouillon blokje in water.

beetje bij beetje, voeg het water en de bouillon blokje aan de bloem toe.

Kook de saus, 5 minuten tot hij dikker is geworden.

Leg 4 plakken ham apart en snijd de rest in reepjes.

Voeg de ham reepjes toe aan de saus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Witlofschotel

10917496_969146949780634_744739377_n10933209_969148726447123_317950005_n10934483_969149133113749_750495422_n10904157_969153049780024_201657522_n

Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water met zout.

Verdeel de aardappelen blokjes over een ovenschaal.

Ris de tijm en strooi ze over de aardappels. Verbrokkel de helft van de gorgonzola over de aardappels.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Verhit de boter samen met de honing in een koekenpan.

Snijd de witlof in de lengte in vieren.

Bak de witlof circa 3 minuten in de honing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken.

Verdeel de plakken peer over de aardappelen, verdeel de helft van de gorgonzola en verdeel daarover de gebakken witlof.

Schenk de bechamelsaus over de witlof tot de witlof helemaal bedekt is.

Verbrokkel de andere helft van de gorgonzola over de saus.

Bak de ovenschotel circa 40 minuten in de oven.

10921699_969216293107033_1681863430_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties