
Feestelijk recept van varkenhaas “en croûte”.
En croûte is iets bereiden in een jasje van bladerdeeg.
Engelsen noemen het “Wellington”.
Bestrooi peper en zout op de varkenshaasjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes, 3 minuten beide kanten.
Laat ze afkoelen.
Pureer in de keukenmachine, de champignons, samen met de sjalotten, de knoflook, peper en zout.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de champignons puree, 8 minuten.
Neem 2 stuk vershoudfolie en laat ze elkaar overlappen.
Leg 10 plakken ontbijtspek erop (laat de plakken elkaar overlappen).
Verdeel de champignonpuree erover.
Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd en leg ze erop.
Rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg de rol 60 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 °C voor.
Rol het bladerdeeg uit.
Snijd een stukje uit het deeg voor de garnering en leg het apart.
Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg ze op het bladerdeeg.
Rol het deeg op de varkenshaasjes en vouw de uiteinden hiervan dicht.
Maak uit het kleine stukje deeg, 6 blaadjes en een balletje en plak ze op het deeg.
Klop het ei los en bestrijk het deeg.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Bak de varkenshaasjes in bladerdeeg, in de oven, op 180 graden, 25-35 minuten, goudbruin.
Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken. (het vlees is mooi rosé).