Oliebollenbeslag
- 50 g boter
- 500 ml melk
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 ei
- 500 g bloem
- 1 mespuntje zout
Traditionele oliebollen
- 125 g rozijnen
- 75 g krenten
- (appel kan ook)
- 2 liter olie

Laatst recept van 2015!
Zelfgemaakte traditionele oliebollen uit de website 24 kitchen.
Edwin, mijn vriend heeft de oliebollen gemaakt en ze zijn goed gelukt!
Recepten van Domy wensen jullie een lekker, gelukkig nieuwjaar!
Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op.
Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.
Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Meng de rozijnen, door de helft van het beslag.
Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.
Verhit de olie tot 180 ºC. Roer het beslag door. Om te testen, doe een klein bolletje van het deeg in de olie, als het te snel bakt, de olie is te warm en als het te langzaam bakt is de olie te koud.
Houd een ijsknijper in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie.
Bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Bestuif de traditionele oliebollen voor het serveren met poedersuiker.