- 6 verse vijgen
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel roomboter
- 30 lange vingers
- Klein potje vijgenjam
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel suiker
- 5 eetlepels , eau de fleurs d' oranger (sinaasappel bloesem water, Marokkaanse winkel)
- 250 g mascarpone
- 2 eierdooiers en 2 eiwitten
- 2 eetlepels suiker

Het is mogelijk om dit toetje in individuele glaasjes te serveren.
Snijd de topjes van de vijgen af.
Snijd 4 vijgen in stukjes en 2 in partjes.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Strooi de suiker erin en bak alle vijgen, 4 minuten.
Laat ze op een bord afkoelen en leg de partjes, voor later, apart.
Meng het water samen met de “fleur d’oranger” en de suiker.
Klop de mascarpone samen met de suiker en de eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf.
Meng voorzichter de mascarpone met de geklopte eiwitten.
1e laag:
Doop een voor een de lange vingers in de ” fleurs d’oranger” en leg ze in de bodem van een klein schaal.
2e laag:
Smeer voorzichtig de koekjes met jam.
3e laag:
Verdeel de helft van de mascarpone op de jam.
4e laag:
Verdeel nu de helft van de vijgen op de mascarpone.
Doe de stappen 1,3 en 4 nog een keer.
(niet stap 2 want het wordt veel te zoet)
Gebruikt de 2 vijgen in partjes om de tiramisu te versieren.
Zet de tiramisu met een deksel of folie erop, 4 uur minimaal in de koelkast.