- 8 grote aardappelen
- 12 snacks tomaatjes
- 5 eetlepels crème fraiche
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 bakje ontbijtspek
- 1 ui
- 50 g geraspte kaas
- 1 Reblochon
- Peper en zout

Tartiflette is een Frans recept van aardappelen, spekjes, ui en bovenop kaas (Reblochon). Het leek me lekker om een gepofte aardappel zoals een Tartiflette.
Halveer de aardappelen.
Zet ze in de magnetron en pof ze 10 minuten.
Hol de aardappelen en zet ze naast elkaar in een ovenschaal (bewaar de binnenkant).
Prak in een kom, de binnenkant van de aardappelen, grof.
Snijd de tomaatjes in blokjes.
Snijd de ui en de ontbijtspek in blokjes en hak de peterselie fijn.
Verwarm een lepel olie en bak samen de ui en de ontbijtspek.
Meng de aardaapelen prakje met de creme fraiche, de geraspte kaas, de tomaatjes, het spek mengsel, de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappelen met het mengsel.
Snijd de Reblochon in plakjes.
Verdeel de Reblochon op de aardappelen.
Zet de aardappelen in de oven op 170 graden, 35-40 minuten.