- 2 kippenpoten per persoon
- 1 ui
- 1 knoflook teentje
- 1 tl suiker
- een halve citroen
- 1 bouillon blokje
- 1 kop water
- 2 kleine wortelen
- 1 tl. komijn poeder
- 1 tl kaneel poeder of 2 tl 7 kruiden (Marokkaanse toko)
- 1/2 el verse peterselie
- peper en zout
- 1 blikje gepelde tomaten
- 2 aardappelen per persoon
- 1 prei
- 1/2 citroen

Voorraadkast, vrieskast en koelkast geplunderd en voila! een nieuw lekker recept a la Domy!
Bereidingswijze
Pel en snijd de wortelen in schijven, de prei in ringen, de aardappelen in blokjes en de half citroen in schijven.
Pel en snipper de ui, de knoflook en snijd de peterselie fijn.
Voeg dan in de tajine of in de pan, de kip, de wortelen, de knoflook, de ui, de prei, de aardappelen, de peterselie, de suiker, het bouillon blokje, het komijn poeder, de gepelde tomaten en de kaneel poeder toe.
Roer dit even goed door.
Schenk er voldoende water bij, zodat alles half onder staat.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe het deksel op de tajine of op de pan, breng aan de kook en laat daarna alles zachtjes sudderen voor zo`n 60 minuten.