- 1 krop sla
- 2 zalmfilets
- 1/2 komkommer
- 1 rijpe avocado
- 4 munt blaadjes
- 2 eetlepels verse platte peterselie
- 4 eetlepels diepvries doperwtjes
- 100 g tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel verse tijm
- Peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sweet chili saus
- 2 eetlepels azijn
- Peper en zout

Maak de tomaatjes in de oven klaar:
Halveer de tomaatjes.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Zet ern bakpapier vel op een oven plaat.
Verdeel de halve tomaatjes erop.
Zet de knoflook teentjes tussen.
Besprenkel met olijfolie en honing.
Strooi peper, zout en tijm bovenop.
Zet de tomaatjes in de oven, 30 minuten.
Laat ze in de oven afkoelen maar zet de oven uit.
Maak de dressing klaar door alle ingrediënten te mengen in een kom.
Maak de salade klaar:
Snijd de sla fijn.
Snijd de avocado in blokjes.
Halveer de komkommer in de lengte.
Lepel hem af.
Snijd in klein blokjes.
Hak de peterselie en de munt blaadjes grof.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de zalm filets, 8 minuten, beide kanten 4 mi uten.
Snijd de zalm in blokjes.
Pak een mooi schaal.
Doe de sla erin.
Voeg de kruiden, de komkommer, de avocado, de tomaatjes (zonder knoflook en tijm) en de zalm toe en meng ze samen met de handen.
Serveer met de dressing erbij.