Ingredienten
Voor de salade:
- 1 krop sla (hier botersla)
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 1 stuk blauwe kaas (roquefort)
- 1 handje vol walnoten
- 1 bakje champignons
- 1 bakje spekjes
- 2 el verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- boter
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel Dijon mosterd
- peper en zout
- 1 thelepel honing

Je kan pijnboom pitten gebruiken in plaats van walnoten.
Maak de salade klaar:
Kook de eieren hard in water met zout, 10 minuten.
Laat ze afkoelen en pel ze af.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de eieren in partjes.
Snijd de champignons in partjes.
Hak een teentje knoflook en de peterselie fijn.
Snijd de kaas in blokjes.
Bak in boter de spekjes samen met champignons en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten samen.
Maak de dressing klaar:
Pers de knoflook.
meng alle ingrediënten tot een dressing.
Meng samen de dressing met de salade.