Ingredienten
Ingrediënten voor 1 bord
- 2 gekonfijte kip maagjes (gésiers de poulet)
- gemengde sla naar keuze
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 1 gekookte ei
- 2 witte boterhammen
- boter
- pijnboompitten
- 100 g spekjes
- 4 plakken gerookte eendenborst
- 1 el rode wijn azijn
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl honing
- peper en zout

Dit recept is een traditie in mijn regio. (zuid west, regio Aquitaine, Frankrijk)
De salade landaise of salade gourmande is heel populair in mijn streek!
Hier heb ik het recept een beetje aangepast. ik heb komkommer en ei toegevoegd.De maagjes op een zacht vuur bakken in het eendenvet.
De eieren koken en in plakjes snijden.
de boterhammen in boter bakken en in plakjes snijden.
Bak de spekjes zonder vet.
De eieren koken en in plakjes snijden.
de boterhammen in boter bakken en in plakjes snijden.
Bak de spekjes zonder vet.
Snijd de tomaat en de komkommer in plakjes.
Op een groot bord een bedje van sla leggen met daarop de in plakjes gesneden tomaat, eieren en boterhammen (croutons).
Schik de gerookte eendenborst plakjes en de warme kip maagjes op de bord.
versier met spekjes en pijnboompitten.
Maak de dressing klaar.
Serveer de salade met de dressing.