- 1 stuk fricandeau (1 kg)
- 1 peer of appel naar smaak
- 50 g feta
- 1 kleine ui
- 4 plakjes ontbijtspek of bacon
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel verse peterselie
- peper en zout
- 4 eetlepels verse spinazie
- keuken touw

Het is eenvoudig en lekker.
Voor de vulling mag je appel, droge pruimen of abrikozen kiezen.
Ik heb hier voor peer gekozen.
In dit recept heb ik feta gebruikt maar het kan het goed met een andere kaas, zoals gouda, brie, camembert, ricotta en mozzarella.
Snijd de fricandeau in de middel maar niet in tweeën.
Doe het vlees open en met een pan, sla het plat.
Breng het vlees op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Maak de vulling klaar:
Snijd de ui en peer in blokjes.
Snijd de peterselie, de spinazie, de ontbijtspek plakjes en de knoflook fijn.
Meng de ui samen met de feta, de peer, de spinazie, ontbijtspek, de peterselie en de knoflook.
Breng de vulling op smaak met peper en wat zout.
Vul de rollade met de vulling en rol de rollade op.
Maak het dicht met 4 stukjes touw (breedte) en nog een in de lengte.
Leg de rollade in een ovenschaal met olijfolie en bak in de oven, op 200 graden, 130-40 minuten.
Na 30 minuten, gebruik een thermometer om te kijken of de rollade gaar is.