- 100 g scampi's of Reuze garnalen (ontdooid, ongepeld, ongekookt, Lidl vriesvak)
- 1 citroen
- 1 bouillon blokje
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 lente uitjes
- 2 kipfilets
- 1 bak Bami of nasi groenten (witte kool, taugé, Spaanse peper, ui, prei en wortel)
- 2 bolletjes gember in siroop (of 2 cm verse)
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 fles light room (Lidl)
- 1 theelepel komijnzaad poeder
- 1 theelepel curry poeder
- Handjevol doperwtjes (diepvries, lidl)
- olijfolie
- Noedels

Healthy food recept.
Kook de garnalen in 500 ml water en een bouillon blokje, tot ze roze worden.
Pel ze af maar bewaar de schillen.
Rasp de citroen en pers hem op de gepelde garnalen.
Breng ze op smaak met peper en zout en zet ze in de koelkast tot gebruik.
Doe de garnalenschillen in het water terug en kook ze 10 minuten.
Zeef de garnalenbouillon.
Doe de zaden van de Spaanse peper (uit groentepakket bami) uit en snijd de helft in ringetjes.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Hak de gember bolletjes en de knoflook fijn.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Laat de doperwtjes ontdooien.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Bak in een wok met 2 eetlepels olie, de knoflook, de gember, de peper en de lente uitjes.
Voeg er de paprika’s, de bami groenten (zonder de taugé) en de kip toe en bak nog 10 minuten.
Voeg de komijn poeder, de kerrie poeder, de tomatenpuree, en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de room en 100 ml garnalen bouillon bij de groenten en laat nog 10 minuten zacht koken.
Voeg de doperwtjes, de taugé en de garnalen toe en laat nog 4 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Kook de noedels en giet ze af.
Serveer de curry met de noedels.