- 1 pate brisee met alleen zout erin
- 500 g spruitjes
- 1 ui
- 250 g champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel peterselie
- 150 g zuivelspread bieslook light
- 1/2 bakje feta kaas
- 3 eieren
- 1 grote kipfilet

Het is een gezonde quiche zonder crème fraîche! Je kan ook de kip weghalen om een vegetarische quiche maken.
Maak het deeg klaar en laat het 30 minuten rusten.
Rol het deeg uit.
Vet een quiche vorm in en bekleed met het deeg.
Halveer de spruitjes en kook ze in ruim water en zout en suiker, 5 minuten.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de kip filets in blokjes.
Verhit de boter in een wok of koekenpan en fruit hierin de ui.
Voeg de champignons en de peterselie toe en roerbak 5 minuten.
Voeg nu de kipfilets blokjes toe en bak nog 10 minuten.
Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Schep het spruitjesmengsel op het deeg.
Roer de zuivelspread los met de eieren en verdeel het mengsel over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven, 35 minuten.
Breng na 20 minuten de oventemperatuur terug naar 175 °C.