Ingredienten
- plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 schaaltje shoarmavlees (ca. 400 g)
- 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
- 3 eieren – 2 teentjes knoflook
- 1 bekertje crème fraîche zoals Blue band Finesse(125 ml)
- 100 g gemalen jonge kaas (zakje a 150 g)

Recept uit de Allerhande.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Oven op 200 °C voorverwarmen.
In grote koekenpan of wok margarine verhitten.
Shoarmavlees 3 min. bakken.
Prei 3 min. meebakken.
Nu heb je een quichevorm met een doorsnede van ca. 26 cm nodig.
Quichevorm met bakpapier bekleden.
Dan het quichevorm met bladerdeeg bekleden.
Gaatjes erin prikken.
Eieren loskloppen met crème fraîche.
Voer er de kaas toe.
Pel en pers de knoflook boven het ei-mengsel.
Shoarmavlees op het bladerdeeg scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken.
Eimengsel toevoegen.
Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.