- 350 g bloem
- 1 half glas lauwe water
- 1 ei
- 2 eetlepels vanille suiker
- 125 ml olie
- 10 rode pruimen
- 2 appels
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 4 eetlepels Fleur d'oranger, sinaasappelbloesem water (Marokkaanse winkel)
- poeder suiker

Meng in een kom de bloem, de vanille suiker, de water, de olie en de ei samen.
Kneed het deeg tot een bol en laat het rusten.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Schil de appels niet, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in dunnen plakjes.
Blancheer ze in een kleine pan met water en suiker om ze soepel te maken.
Bedek een taartvorm met bakpapier.
Leg het deeg op de bodem van de taartvorm en druk hem met de rug van je hand, naar buiten, tot het bedekt de gehele bodem en de zijkanten.
Rol de appelstukjes tot een roos en leg die in de middel van de taart.
Halveer de pruimen en leg ze op de taart langs de roos.
Leg de rest van de plakjes appel langs de pruimen tot ze op zijn.
Meng in een kom de honing met de fleur d’oranger.
Strijk, met een kwast, de appel en de pruimen.
Bak de taart, 30 minuten.
Bestrooi wat poeder suiker op de taart en bak nog 5 minuten.
Laat de taart afkoelen.