- 4 uien
- 4 teentjes knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 65 g pijnboompitten
- 1 el bruine basterdsuiker
- 40 ml balsamicoazijn
- 4 portobello's of 8 voor een hoofdgerecht
- 200 g geitenkaas
- 1 ei
- 4 plakken bladerdeeg
- peper en zout

Ik ben geen vegetarisch maar dit recept is heel lekker!
Rudolph, uit 24 kitchen, gebruikt pijnboompitten in zijn recept…
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien en de knoflook circa 4 minuten.
Voeg de pijnboompitten toe en bak in circa 2 minuten goudbruin.
Voeg de suiker toe en schenk de balsamicoazijn erbij.
Breng aan de kook en laat in circa 4 minuten inkoken tot een stroperige saus.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de portobello’s met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel het uienmengsel over de portobello’s en verkruimel de geitenkaas over de portobello’s. Vouw de plakken bladerdeeg om de portobello’s heen.
Kluts het ei in een kommetje.
Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de portobello’s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.