Door: Dominique op 29 - 10 - 2024 in de categorie Bonbons en truffels
Ingredienten
  • 1/2 kop droge koekjes ( ijvoorbeeld petit beurre, maria koekjes)
  • 225 g philadelphia
  • 100 g witte chocolade
  • 1/2 kop gekookte pompoen vlees
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 1 halve theelepel kaneel, gember poeder, kruidnagel, nootmuskaat, kardemon (of speculaas kruiden)
  • 1 stukje groene of gele suiker fondant
  • 4 eetlepels bruine suiker
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): Ongeveer 10 personen

Zet de koekjes in gesloten plastic zak en met een pannetje sla de koekjes tot poeder.

Kook de pompoen in water.
Giet ze af en prak ze tot puree.

Bewaar 4 eetlepels koekjes poeder apart.
Meng ze met de specerijen en de suiker.

Bewaar een snufje apart.

 

Klop de koekjes poeder met de kaas.
Voeg een snufje van de specerijen toe.

Laat de witte chocolade een paar seconden in de magnetron smelten of au bain marie (een kom in een beetje kokend water).
Laat het twee minuten afkoelen.

Meng de chocolade met het koekjes-kaas mengsel.

Maak kleine balletjes van het mengsel, rol ze in het koekjes-suiker-specerijen Poeder.
Zorg dat ze goed bedekt zijn.

Met een ronde mes, maak verticale streppen om ze op kleine pompoenen te laten lijken.

Maak in de suiker fondant, kleine steeltjes en zet ze bovenop.

Zet de truffel 1 uur in de koelkast in een afgesloten bakje.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties