Door: Dominique op 11 - 02 - 2016 in de categorie Aziatische keuken, Healthy /koolhydraatarm Food, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 4 zalmfilets (vers of diepvries)
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels peterselie (vers of gedroogd)
  • peper en zout
  • 4 eetlepels olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 12 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen recept van zalm in een pikante marinade.
Gezond, simpel en heerlijk! 

Rasp en pers de citroen.
Hak de Spaanse peper heel fijn.
Snijd de peterselie fijn als je verse gebruikt.

Meng in een kom de citroen rasp en sap, de Spaanse peper, de peterselie en de olie en breng op smaak met peper en zout.

Zet de zalmfilets in een schaal en giet de marinade erover.

Bedek de schaal met folie en laat de zalm, een half uur in de marinade.

Verwarm een koekenpan zonder vet, leg de zalm erin en giet de marinade erop.
Bak de zalmfilets, 5 minuten op een kant, keer ze zorgvuldig om en bak de andere kant nog 5 minuten (de binnenkant mag nog rosé en glanzig blijven want langer wordt de vis te droog).

12722681_1191921214169872_1076525968_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties