- 4 zalmfilets (vers of diepvries)
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes
- sap en rasp van 1 citroen
- 3 eetlepels peterselie (vers of gedroogd)
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie

Zelf verzonnen recept van zalm in een pikante marinade.
Gezond, simpel en heerlijk!
Rasp en pers de citroen.
Hak de Spaanse peper heel fijn.
Snijd de peterselie fijn als je verse gebruikt.
Meng in een kom de citroen rasp en sap, de Spaanse peper, de peterselie en de olie en breng op smaak met peper en zout.
Zet de zalmfilets in een schaal en giet de marinade erover.
Bedek de schaal met folie en laat de zalm, een half uur in de marinade.
Verwarm een koekenpan zonder vet, leg de zalm erin en giet de marinade erop.
Bak de zalmfilets, 5 minuten op een kant, keer ze zorgvuldig om en bak de andere kant nog 5 minuten (de binnenkant mag nog rosé en glanzig blijven want langer wordt de vis te droog).