- 300 g gehakt
- 2 aubergine
- 4 tomaten
- 1 bol mozzarella
- 1/2 pakje geraspte kaas
- melk
- 2 zakken aardappelpuree
- 1 pak gezeefde tomaten
- 2 knoflook teentjes
- 1 ui
- 2 el peterselie
- 2 blaadjes salie
- 1/2 Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- margarine

Het is best veel werk maar zeker de moeite waard!
Snijd de aubergines in de lengte en leg ze op een ovenplaat, bedekt met bakpapier.
Wrijf ze met de helft van een knoflookteentje.
Breng op smaak met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
Snijd de tomaten in plakjes en leg ze naast de aubergine plakjes.
Zet in de oven, 30 minuten op 250 graden.
Hak de ui fijn.
Fruit de ui in wat margarine.
Voeg er het gehakt toe en bak nog een paar minuten.
Hak de knoflookteentjes samen met peterselie en de salie en voeg ze in het gehakt mengsel.
breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat zacht koken.
Maak de aardappelpuree met melk en water.
Schenk in een ovenschaal de helft van de puree, dan een paar plakjes aubergine en tomaten en dan de helft van het gehakt mengsel, dan puree en tenslotte het gehakt mengsel.
Strooi de geraspte kaas erop en leg de afgescheurde mozzarella bovenop en zet in de oven, 30 minuten op 220 graden.