Door: Dominique op 30 - 03 - 2016 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 300 g biefstuk in reepjes
  • 250 g noedels
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels sesam zaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 Spaanse peper zonder pit
  • 2 gember bolletjes in siroop of een stukje geraspte verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus of ketjap
  • 4 lente uitjes
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Doe de gember in een kom.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Voeg de olie, sojasaus, de peper en suiker toe en pers de teentjes knoflook erboven uit.
Doe de reepjes biefstuk bij de marinade. Roer even om en laat 10 minuten staan.

Laat de noedels 10 minuten in ruim koud water weken.
Kook ze in ruim kokend water met wat zout in 3 tot 4 minuten gaar (of kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd).
Laat ze uitlekken in een zeef en doe terug in de pan.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de gemarineerde reepjes biefstuk al roerend rondom bruin in 2-3 minuten. Haal ze er met een schuimspaan uit, bestrooi met een beetje zout en peper en houd apart.

Wok de sperzieboontjes en voeg na 8 minuten de lente-uitjes en de Spaanse peper toe.
Wok alles nog 5 minuten.
Voeg de biefreepjes en de noedels toe, meng door elkaar, bestrooi de sesam zaaadjes en serveer meteen.

12874657_1221154764579850_675161759_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties