- 8 tortilla's (wraps)
- 400 g gehakt
- eventueel 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenpuree
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 blik mais
- 200 g geraspte kaas
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels peterselie
- 1 bol mozzarella
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper zonder zaad
- peper en zout
- olijfolie

Ik ben dol op, Mexicaanse gerechten.
Rijk in smaken, kruidig en lekker pittig!
Om te variëren met Tortilla’s (wraps) heb ik een heerlijke ovenschotel verzonnen.
Snipper de uien, de peper en de knoflook fijn.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Verwarm in een koekenpan of wok, 2 eetlepels olie.
Fruit de uien, de knoflook en de peper samen.
Voeg het gehakt toe en rul het een paar minuten.
Voeg de paprika’s toe en bak ze mee.
Voeg de tomaten blokjes, de tomatenpuree, de suiker en 2 blikjes water.
Zet het vuur laag en voeg de mais, de paprikapoeder, de komijnpoeder, tijm en de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en laat de saus op laag vuur, nog 10 minuten pruttelen.
Verdeel de helft van de saus in een ovenschaal.
Scheur 4 tortilla’s boven de saus.
Verdeel de helft van de kaas.
Verdeel de rest van de saus op de kaas.
Scheur nu de 4 andere tortilla’s erop.
Strooi de rest van de kaas en scheur de mozzarella erover.
Zet in de oven op 180 graden, 35-40 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Lekker met sla!