Door: Dominique op 10 - 03 - 2025 in de categorie BBQ, Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 1 grote rjjpe Mango
  • 10 eetlepels Olijfolie
  • 5 eetlepels Rode Wijn Azijn
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 spaanse Peper zonder pitten
  • 1 Rode Ui
  • 1 handvol verse Platte Peterselie
  • Eventueel 2 eetlepels verse Koriander of 2 eetlepels peterselie extra
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zout naar smaak
 
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Chimichurri is een smaakvolle, ongekookte saus uit Argentinië en Uruguay, vaak geserveerd bij gegrild vlees, maar ook heerlijk bij groenten, vis of als marinade. De traditionele groene chimichurri (chimichurri verde) bevat meestal peterselie, knoflook, oregano, rode wijnazijn, olijfolie en een beetje chilipeper.Hier heb ik verse koriander gebruikt maar als je het niet lekker vindt, vervang het door meer peterselie te gebruiken.
Kies voor verse ingrediënten van excellente kwaliteit.
Ik had het reserveerd met gegrilde eendenborst op de barbecue.

Snipper de rode ui fijn en doe in een ruime kom.

Ontdoe vervolgens de rode peper van de zaadjes.

Hak in een hakmolen de knoflook, de peper, de peterselie en de koriander, grof, niet te fijn.
Voeg de olijfolie en rode wijn azijn toe.

Snijd de mango in mini blokjes.
Voeg toe aan de kom met ingrediënten en meng alles door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout en zet klaar om te serveren bij het vlees.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties