- Springvorm
- Bakpapier
- Kwast
- 5 filodeeg vellen
- 2 kipfilets
- 4 knoflook teentjes
- 1/2 theelepel sambal hoelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 2 eetlepels sojasaus + 3 extra lepels
- 1 zak Japanse of chinese groenten
- 1 pakje volkoren noedels
- 1 eetlepel peterselie
- 2 eieren
- Chilisaus
- Olie, zout, peper
- Vloeibare boter

Inspiratie uit het boek “project gezond, altijd lekker”.
Verwarm de oven op 180 graden.
Laat de filo deeg vellen ontdooien.
Hak de knoflookteentjes fijn.
Snijd de kip in heel kleine blokjes.
Meng het in een kommetje samen met ketjap manis, ketjap asin, sambal hoelek en de sojasaus.
Laat de marinade 20 minuten in de koelkast.
Kook de noedels in ruim water met zout.
Vergiet en bewaar ze apart.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Met een kwast, smeer licht stukken deeg met vloeibare boter.
Bekleed de springvorm royal met het filodeeg, ook de rand.
Zorg dat het deeg veel hangt over de rand, dat wordt jouw deksel.
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok, bak erin de kip stukjes met de marinade erbij.
Voeg de groenten en 3 extra lepels sojasaus toe.
Wanneer de groenten klaar zijn, roer de noedels erin.
Laat in een vergiet uitlekken.
Klop de eieren samen met 2 eetlepels chilisaus en de peterselie.
Verdeel het groenten-noedels op het filodeeg.
Stort het ei mengsel erover.
Vouw het deeg van de rand terug op de taart.
Bestrijk licht met de vloeibare boter.
Zet 35 minuten in de oven.
Let goed op dat het deeg niet te donker wordt.
Serveer met chilisaus erop.