Door: Dominique op 7 - 08 - 2015 in de categorie Pasta
Ingredienten
Inhoud van 1 pak "Lasagne tradizionale":
  • lasagnebladen
  • kruidige tomatensaus
  • romige Besciamella saus
Zelf toevoegen:
  • 1 ui
  • 1/4 Spaanse peper (zonder zaadje)
  • 3 grote tomaten
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 bolletjes Mozzarella
  • olijfolie
  • 300 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • margarine
  • 350 ml melk
  • 450 ml water
  • 100 g geraspte kaas en geraspte Parmezaanse kaas
Keuken: Bereidingstijd: 35-40 min. Portie(s): 4 personen

Een vriend vroeg me laatst.
“Waarom gebruik je geen pakjes en zakjes om te koken? je kan je eigen draai aan het recept geven door ingrediënten toe te voegen. Door tijd gebrek koken mensen graag met pakjes. Is dat misschien een goed idee voor je website?”
Koken met pakjes?…Ik moet wel toekennen dat ik niet van de pakjes en zakjes ben en dat de laatste 5 jaar, het enige zakje dat ik in mijn keuken komt, is een zakje om “jus met uitjes” te maken…Ik wist het nog niet of ik nog dat hier wil doen tot een paar dagen geleden, mijn dochter zei tegen mij dat ze de Lasagne Tradizionale van Bertolli bij haar vader had gegeten en dat het heel lekker was.” je moet het echt proberen mama, het is heel lekker!”.
Dus deze week, heb ik het wonder pakje gekocht en heb dan mijn eigen draai aan het recept gegeven, toch in mode ” a la Domy” en het was zo lekker dat het waard was om hier op te staan.

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

11830270_1088737767821551_111760247_nMeng in een kom de inhoud van het zakje “besciamella” (uit het pakket), met 350 ml melk.
Laat de saus rusten, het zal dik worden.

 

 

 

11844159_1088744591154202_1290115367_n11853927_1088737587821569_1928611050_nSnijd de tomaten en de mozzarella in stukjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.

11844180_1088746901153971_1423309457_nVerhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de ui en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak al roerende in ca. 5 min. rul en bruin.
Voeg 350 ml water, de inhoud van het zakje “tomatensaus” (uit het pakket) en Breng al roerende aan de kook en laat de saus nog 2 min. zachtjes koken.

11851130_1088744571154204_1783421427_n11823908_1088745581154103_1149699472_n11845993_1088747904487204_1041760455_nVet een ovenvaste schaal (ca. 2 l inhoud) in met een beetje vloeibare margarine.

11805717_1088748294487165_209398306_n11843969_1088748807820447_2000714431_nVerdeel 5 lepels van de tomaten-gehaktsaus over de bodem van de schaal.
Vul de schaal afwisselend met een laagje lasagne bladen, tomaten-gehaktsaus, de besciamella en de geraspte kaas. Eindig met besciamella en kaas.
Verdeel de stukjes mozzarella plakjes, de basilicum blaadjes de tomaten, erover.

 

Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35-40 min. gaar worden  Even laten staan en dan serveren.

11815852_1088775891151072_114436904_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties