Ingredienten
- 4 peren
- sap en rasp van 1 limoen
- peper
- 3 eetlepels walnoten olie
- 1 bosje verse koriander
- 2 bakjes Cherry tomaten (hier geel, rood en oranje)
- 1 komkommer
- 1 theelepel honing
- 2 sjalotten

Salsa is een Mexicaanse mengsel van fijn gesneden verse groenten, kruiden en-of fruit dit als bijgerecht geserveerd wordt. Het is lekker bij vlees, BBQ of op brood.
Pel de peren, Snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes.
Snijd de sjalotten en de koriander heel fijn.
Halveer de tomaatjes.
Pel de komkommer en snijd hem in blokjes.
Doe de peren, de komkommer, de tomaatjes en de sjalotten in een kom.
Rasp de limoen en pers hem uit.
Voeg de peper, de olie, de honing en de koriander toe en meng alles goed.
Zet afgedekt, 1 uur in de koelkast, zo kunnen de smaken elkaar goed mengen.