- 1 bloemkool
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie
- 250 g cherry tomaatjes
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- Peper en zout
- Snufje Nootmuskaat
- 4 eetlepels Panko
- 4 eetlepels geraspte kaas

Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook in water met zout, 15 minuten.
Giet het af en zet in een ovenschaal.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze op de bloemkool.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Verwarm de boter in een pannetje.
Bak het sjalot en de knoflook erin.
Bak daarna de bloem erin, 3 minuten.
Roer, beetje bij beetje, de melk erin, tot het dik wordt en een iets dikke saus wordt.
Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en roer het in de saus.
Verdeel de bechamelsaus over de bloemkool en tomaatjes.
Verdeel nu de panko en de geraspte kaas erover.
Zet in de oven op 200 graden en bak de gratin 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.