- 3 knolselderij
- olijfolie
- paprika poeder
- zeezout
- peper
- 4 eetlepels mayonnaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie

Rijk aan calcium, ijzer en vitamine K, knolselderij is heel gezond.
Het is wel jammer dat hij niet vaak gebruikt wordt, hij is lelijk maar is niet alleen gezond maar ook heel lekker, zoals in dit recept, als frieten in de oven!
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (meerdere).
Schil de knolselderrijen en snijd ze in de vorm van frietjes.
Leg de frietjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi wat peper, zee zout en paprika bovenop.
Besprenkel met olijfolie.
Zet ze in de oven, op 200 graden, 30 tot 40 minuten.
Maak de knoflooksaus klaar.
Pers de knoflook, hak de peterselie fijn.
Meng ze samen met de yoghurt en de mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de knolselderij frieten met de saus.