Door: Dominique op 4 - 08 - 2016 in de categorie Aziatische keuken, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 3 kippendijfilets
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode paprika
  • 4 lente uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 Spaanse peper zonder pitten
  • 2 theelepels suiker
  • ketjap manis
  • vissaus
  • sojasaus
  • 1 gember bolletje
  • 1 ui
  • 80 g cashewnoten
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels maïzena
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de kip in kleine stukjes.

Pers de knoflook en snijd de peper klein.

Marineer de kip in een beetje vissaus, 1 geperste teentje knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 3 lepels ketjap, de gember en de peper.
Laat 20 minuten rusten.
Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes van ca. 2 cm groot.
Snijd de lente uitjes in ringen.

Verhit in een wok een scheut olie.
Doe de ui, de rest van de knoflook en de paprika in de wok en bak ze samen.

Doe de kip in de wok en roerbak een paar minuten tot deze bijna gaar is.
Breng op smaak met 2 lepel sojasaus, 2 lepels ketjap en suiker.
Roer goed om en doe het water erbij tegen het aanbakken. Laat een minuut of twee sudderen.
Voeg de cashewnoten en de lente uitjes toe en roerbak nog een halve minuut mee.

Maak een papje door 2 lepels water te mengen met de maïzena.
Roer het papje door de saus en laat de saus 3 minuten dikker worden.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer met witte rijst of noedels.

20160803_191433

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties