- 1 kg aardappelen
- 500 g winterpeen
- 50 g spekjes
- 2 uien
- 2 appels
- 2 el balsamico azijn
- 2 el honing
- peper en zout
- 4 el warme melk
- margarine

Hutspot is een heerlijke ouderwetse Nederlandse stamppot van wortelen, uien en aardappelen.
Dit recept is een ouderwetse hutspot met een moderne twist en vol van smaak!
Schil de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
Schil de winterpeen af en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen en de winterpeen, in 2 pannen, met water en zout, 30 minuten, gaar.
Schil de appels af en snijd ze in blokjes.
Snijd de uien in ringen.
Bak in margarine de spekjes, voeg daarna de uien toe.
Blus met azijn en honing, zet het vuur laag, en laat zacht koken, 10 minuten.
Voeg de appels toe en laat ze een paar minuten mee bakken maar laat ze niet zacht worden.
Stamp de aardappelen en de appels samen met wat warm melk fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de hutspot met het appel-spekjes mengsel.