- 8 grote aardappelen
- 100 g roomboter
- 1/2 tijm
- zeezout en peper
- 4 eetlepels Pecorino Romano (vlokjes)
- saté stokje

Speciaal voor Kerst!
Dit Zweedse gerecht komt van ‘Hasselbacken’, het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd.
Heerlijke aardappelen uit de oven, knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Was en schil de aardappelen.
Neem een saté/bbq stokje en prik in een aardappel in de lengte, onder de aardappel.
Zo’n stokje zorg ervoor dat de aardappel niet doorgesneden wordt.
Snijd de aardappel in de breedte tot je voel het stokje met je mes, met een afstand van 3 mm.
Doe dat met alle aardappelen.
Leg ze in een ovenschaal en breng ze op smaak met peper en zout.
Laat de boter smelten en smeer de helft op de aardappelen met een kwast.
Zet de aardappelen in de oven, 30 minuten.
Neem de aardappelen uit de oven.
Neem ze uit de oven.
Smeer de rest van de boter erop en strooi de tijm erop.
Zet ze 20 minuten in de oven.
Zo worden ze mooi krokant.