Ingredienten
- 8 grote tomaten
- 4 courgettes (of aubergines, paprika's, aardappels)
- zout, vers gemalen peper
- 1 sneetje witbrood zonder korst
- 200 gr gehakt half om half
- 50 gr ontbijtspek (gesnipperd)
- 1 gehakte ui
- 2 losgeklopte eieren
- 1 kop melk
- 1 teentje knoflook, verse peterselie, bieslook

Was de tomaten en de courgettes, snijd de kapjes eraf en hol ze uit.
Bewaar de kapjes.
Strooi er zout in en laat ze omgekeerd uitlekken.
Week het wittebrood even in melk en druk het goed uit.
Meng er vervolgens het gehakt, de ontbijtspek, ui, eieren, knoflook, kruiden, zout en peper
door.
Leg in elke tomaat en courgette een balletje gehaktmengsel.
Zet de kapjes er schuin op.
Zet de tomaten in olie bestreken ovenvaste schotel en zet die 1
uur in een voorverwarmde oven (180°C).
Lekker met rijst!