- 400g runderen gehakt
- 1 klein ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 sneden witte brood
- Peper en zout
- 50 g margarine
- 5 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 5 eetlepels witte azijn
- 1/2 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 kopje soja saus ( Kikkoman)
- 2 kopjes water
- 2 in schijven gesneden knoflook teentjes
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels peterselie

Dit sausje is ook lekker met, op de bbq gegrilde vlees.
We hebben de gehaktballetjes met witte rijst gegeten.
Heerlijk!
Hak samen in een keukenmachine, de ui, de brood, de knoflook, de gemberpoeder, de mosterd en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het gehakt toe en meng goed samen.
Verwarm 50 g margarine in een koekenpan.
Draai 2 gehaktballetjes per persoon.
Bak ze eerst op hoog vuur, 5 minuten, zet het vuur laag en laat ze nog 10 mn zacht bakken.
Doe het vuur uit.
Kook de rijst gaar.
(Ik kook hem 8 minuten, doe het vuur uit, giet hem af, zet hem in de pan terug met deksel erop en laat hem 5 minuten nagaren).
In een pan, doe alle ingrediënten voor de saus behalve de maizena.
Kook de saus 5 minuten op hoog vuur, zet het vuur zacht en laat de saus nog 5 minuten heel zacht koken.
Meng in een kom de maizena met 2 eetlepels water.
Giet in de saus en kook zacht tot de saus dikker is geworden.
Voeg de gehaktballetjes in de saus en laat ze nog 5 minuten, heel zacht in de saus koken.
Serveer de rijst op 4 borden.
Voeg 2 gehaktballetjes per bord.
Verdeel de saus op de borden en bestrooi wat peterselie erop.