- 1 kg aardappelen
- 4 grote wortelen
- 1/2 chinese kool
- peper en zout
- 100 g geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje jus met uitjes (+30 g margarine en 250 ml water)
- 100 g walnoten
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel honing
- peper
- bakpapier
- uitstekvorm
- 3 eetlepels olijfolie

Een ander manier om stamppot te eten.
De ui- honing- tijm- spekjes- walnoten jus is heerlijk erbij!
Zelf verzonnen recept.
schil en snijd de aardappelen in blokken.
Schil en snijd de wortelen grof.
Hak de knoflook fijn.
Rasp de kaas.
Snijd de kool in repen.
Kook de wortelen, de aardappelen en de kool in ruim water met zout, 30 minuten.
Giet het water af en stamp tot een grof puree (geen boter of vocht toevoegen).
Voeg de kaas, de peterselie en de knoflook toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed samen.
Leeg een bakpapier vel op een ovenplaat.
Verdeel de olijfolie erover.
Leeg een uitstekvorm op het bakpapier vel.
Doe 4 eetlepels stamppot in het uitstekvorm, druk goed de stamppot met de rug van een lepel, strijk de bovenkant glad en doe het uitstekvorm voorzichtig weg.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Maak de jus klaar:
Laat de margarine in een koekenpan smelten.
Bak de noten erin, 2 minuten.
Voeg de inhoud van het zakje jus, de spekjes, de tijm en de honing toe en bak nog 2 minuten.
Blus met water, zet het vuur zacht en laat een paar minuten koken tot de jus dikker wordt.
Bak de stamppot taartjes in de oven op 200 graden, ongeveer 15 minuten tot ze een mooie goudbruin kleur en een korstje krijgt.
Serveer meteen de stamppot taartjes ( 3 per persoon), strooi wat peterselie erover, serveer met jus en een stuk vlees naar keuze erbij.
Voor de foto, heb ik een stamppot taartje in een koekenpan gebakken maar in de oven blijven de stamppot taartjes een mooier vorm houden.