Door: Dominique op 15 - 12 - 2015 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 2 grote appels
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels melk
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 eetlepels suiker
  • rasp van een half sinaasappel,
  • 1 theelepel vanille suiker,
  • 1 theelepel Sinaasappelbloesem water (te vinden in een Marokkaanse toko)
  • 16 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 pakje bakpoeder
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 8 personen

Dit recept van appelcake is van mijn moeder Ginette.
Ze maakte die cake heel vaak op zondag en ik weet nog dat ik wakker werd door die heerlijke lucht uit de keuken!

Verwarm de oven op 180 graden voor.

De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden van ongeveer 3 bij 2 cm, niet te fijn.
De stukjes appels in een kom leggen en 1 pakje vanille suiker toevoegen.

De eieren, melk, olie, suiker, smaak naar keuzen, 1 pakje vanille suiker, de bloem en de bakpoeder samen voegen.
Alle ingrediënten goed samen mengen.

Een cake blik beboteren en een bakpapier vel op zijn bodem leggen.

Het beslag in de cake vorm gieten.

De stukjes appel boven het beslag rangschikken en een pakje vanille suiker bovenop bestrooien.

De cake in de oven 45 minuten op 180 graden bakken.

Een satéprikker of een mes in het midden van de cake steken om te testen op gaarheid.
(Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar).
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties