- 115 g bloem
- 3 eieren
- 200 ml melk
- theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 3 el suiker
- 1 tl vanille suiker
- poeder suiker

Mijn papa noemde die soort pancakes “frites au lait”.
Zijn Italiaanse moeder maakte het voor haar 10 kinderen maar alleen met bloem, melk en suiker.
Mijn moeder maakte dit recept met eieren en met opgeklopte eiwitten.
Ze zijn lekker, luchtig en heel lekker als ontbijt.
Scheid de eieren.
Meng de eierdooiers samen met de suiker, vanille suiker, bakpoeder, melk en bloem.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf met het zout.
Spatel daarna het eiwit luchtig door het beslag.
Verwarm een klontje boter in een grote koekenpan, zet het vuur medium hoog.
Schep met een kleine soeplepel een lepel beslag in de pan.
Bak de pancakes goud bruin, beide kanten.
Serveer met honing, aardbeien jam of coulis, en poeder suiker.