- 1 grote zak verse spinazie
- 2 eieren per persoon
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote aardappelen per persoon
- 30 g roomboter
- 30 g bloem
- ongeveer 300 ml melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
- 100 g geraspte kaas

Florentine eitjes is een heerlijk vegetarisch recept van eitjes op een bed van spinazie en Bechamel saus, gegratineerd in de oven.
Ik heb het recept aangepast door 1 ui en knoflook in de Bechamel te doen en door een bedje van gekookte aardappelen onder de spinazie te doen.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
Fruit de ui en een teentje knoflook op laag vuur, 3 minuten.
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe.
Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokken.
Kook ze in ruim water met zout.
Doe de aardappelen in een kom, breng ze op smaak met peper en zout en prak ze grof met een vork.
Laat een lepel boter smelten in een wok.
Fruit een teentje knoflook op laag vuur.
Voeg de spinazie toe.
Wok de spinazie tot het geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de geprakte aardappelen in een ovenschaal.
Verdeel de spinazie op de aardappelen.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Giet de Bechamel saus op de spinazie.
Maken 8 kuilen en breek de eieren erop.
Strooi de kaas erboven.
Zet de Florentine eitjes in de oven, tot de eieren gepocheerd zijn en de kaas gesmolten is.