- 400 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 el paneermeel
- 2 el melk
- 1 el peterselie en 1 el bieslook
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 1 bord paneermeel
- 1 ei
- 1 bord bloem
- peper en zout
- 1 glas yoghurt (ik maak ze zelf)
- 3 el tomatenketchup
- peper en zout
- 1 half komkommer
- 1 bos uitjes
- 1 tl cayenne peper
- ijsbergsla
- vers gebakken uien
- plakjes kaas
- 2 tomaten

Dit recept komt uit Finland. Lekkere gepaneerde hamburgers…
Er zijn mensen die gegrilde hamburgers lekkerder vinden maar dit is ook lekker!
Meng de melk met de paneermeel.
Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook.
Meng het gehakt met paneermeel, ei, ui, knoflook, peterselie, bieslook, zout en peper.
Verdeel in 8 porties.
Vorm uit elke portie platte burger.
De eerste met een geklopte ei.
Breng op smaak met peper en zout.
De tweede met bloem.
De derde met paneermeel.
Dop de burgers een per een, eerst in de bloem, daarna in de ei en daarna in de paneermeel.
Bak de burger 10 minuten elke kant in margarine tot ze gaar zijn.
Laat ze uitlekken op een papier.
Maak de saus door de komkommer in blokjes te snijden en de bos uitjes in ringetjes. Meng de yoghurt met de ketchup, de bos uitjes, de komkommer, de cayenne peper. Breng op smaak met peper en zout
Halveer de hamburgerbroodjes.
Zie recept voor hamburgerbroodjes hier onder:
https://www.receptenvandomy.nl/recipes/zelfgemaakte-hamburgerbroodjes/
Nu kun je de burgers klaar maken naar smaak met hamburgerbroodje, gebakken uien, sla, tomaten plakjes, saus en kaas.