Door: Dominique op 20 - 12 - 2016 in de categorie Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • filodeeg
  • 2 eetlepels Ricotta kaas
  • 2 lente uitjes
  • 4 bacon plakjes
  • 1 stukje rode paprika
  • 1 theelepel peterselie
  • peper en zout
  • bakpapier
  • kwast
  • keukentouw
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 8 personen

Schattige, mooie, krokante, lekkere hapjes gemaakt van opgevouwen filodeeg bladeren gevuld met ricotta, abrikozen en bacon.
Ik miste iets erin sterk of scherp en vond de smaak te zacht.
Iemand een idee?

 

Maak de vulling klaar:

Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de paprika, de bacon en de abrikozen in mini blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Meng 2 grote eetlepels ricotta met de lente uitjes, de peterselie, de abrikozen, de bacon en de paprika samen.
Breng op smaak met peper en zout.

 

Laat de boter 1 minuut in de magnetron smelten.

Laat het filodeeg ontdooien, vouw het voorzichtig uit en snijd de bladeren in drieën.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

 

Pak (per buideltje), 3 bladeren en smeer ze met boter.
Stapel ze op elkaar en leg 1 theelepel van de vulling erop.
Vouw het filodeeg dicht en bind het met een touwtje.
Smeer een beetje boter aan de buitenkant van het buideltje.

 

 

 

 

 

Plaats het buideltje op een, bekleed met bakpapier, ovenplaat.

Doe dat tot de vulling of het filodeeg op is.

Bak de filodeeg buideltjes in de oven, 15 minuten.

De buideltjes zijn warm of koud lekker.

! Het touwtje wordt verwijderd voor het eten!

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties