- 397 g blik geconcentreerde melk
- Water tot 3 cm boven het blikje
- Een grote steen, stoeptegel of een antieke strijkijzer

Dulce de leche ( Nederlandse vertaling: Melkzoet) is een karamelpasta die bekend is in geheel Latijns–Amerika.
Ik wilde al lang dit recept maken.
Ik ging op internet kijken naar het recept.
Veel recepten zijn eenvoudig, je zet een blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en je wacht 3 uur. Eenvoudig, maar wel met het gevaar dat het blikje gaat ontploffen, dus moet je een zware gewicht op het blikje zetten en vaak gaan kijken dat het blikje ruim onder water blijven staan.
Ik heb 2 blikjes gekookt en heb porties gemaakt voor in de vriezer.
Ik ga een crêpes taart met Dulce de leche- mascarpone crème maken voor kerst.
Neem een grote , hoge soep pan.
Doe het blikje erin.
Vul het met water tot meer dan 3 cm boven het blikje.
Zet een zware gewicht erop.
Laat 3 uur zacht koken.
Zorg goed dat het blikje onder het water blijft.
Laat het blikje in het water, laat volledig afkoelen.
De volgende dag kun je het gebruiken of in portie invriezen.