- 250 g kleine aardappelen of krieltjes
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Bakpapier
- 2 tomaten
- 150 g spekjes
- 2 grote eetlepels verse peterselie
- 200 g griekse yoghurt
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout

We hebben het gegeten met een côte à l’os uit de barbecue.
Het is verrassend lekker.
Kies heel kleine aardappelen of krieltjes.
Was en borstel goed de aardappelen.
Kook ze in ruim water met zout, 10 minuten.
Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Leg de aardappelen erop.
Met een glas, verplettert de aardappelen.
Giet wat olijfolie erop en breng op smaak met peper en zout.
Bak ze in de oven, 50 minuten, op 200 graden.
Doe ze uit de oven.
Maak de dressing klaar:
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Bak de spekjes.
Als ze crispy zijn, voeg de tomaten stujes en de peterselie toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de yoghurt met 1 eetlepel honing, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel mosterd.
Meng erin het spekjes tomaten mengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel met wat zout.
Wanneer je klaar bent met de dressing, doe de aardappelen in een mooie schaal.
Verdeel de dressing tussenin.
Heerlijk!