Door: Dominique op 1 - 06 - 2017 in de categorie Groenten, Healthy /koolhydraatarm Food
Ingredienten
  • 300 g gehakt
  • 2 knoflook teentjes
  • 2 uien
  • 20 g verse platte peterselie
  • 2 grote courgette
  • 125 ml room culinaire light
  • 125 ml crème fraiche
  • 3 eetlepels rode tapenade
  • 3 eetlepels pesto
  • 2 theelepels oregano
  • 1 bak cherry tomaatjes
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 4 personen

Healthy food recept.
Mijn excuses voor de foto.
Ze waren allemaal mislukt maar het gaat hier om het recept en het is heerlijk!

Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook teentjes en de peterselie fijn.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de courgettes in de lengte met een kaasschaaf.

Maak de saus klaar:
Meng samen de room culinaire met de pesto, de tapenade, 2 eetlepels parmezaanse kaas en de crème fraiche.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de knoflook, de uien en de peterselie.
Voeg het gehakt toe en bak mee, 5 minuten.
Laat het even uitlekken.

Doe de helft van het gehakt in een ovenschaal.
Verdeel de helft van de courgette plakjes boven op.
Schenk de helft van de saus erop.
Zorg wel dat de saus overal goed verdeeld is.
Verdeel de helft van de kaas en de helft van de tomaatjes erop.

Doe de rest van het gehakt op de tomaatjes.
Verdeel de rest van de courgette plakjes boven op.
Verdeel goed de saus erop.
Verdeel de rest van de tomaatjes en strooi de rest van de kaas erop.

Zet in de oven, 35 minuten op 180 graden.
Strooi de oregano erop.

Lekker met sla.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties