- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 snufje zout
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 theelepel vanille extract
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 ei
- 1 potje Nutella (of andere chocolade pasta)
- poedersuiker
- jam naar keuze (hier bosvruchten)
- 2 koekjes uitstekvormpjes van verschillende maten of 2 glaasjes van verschillende maten

Chocos zijn dubbel koekjes gevuld met Nutella of met jam.
Het is makkelijk om ze te maken en ze zijn heerlijk!
Maak het deeg klaar:
Klop met een mixer de boter samen met de suiker tot een witte pasta.
Voeg er het ei toe en mix nog een paar seconden.
Voeg er nu de rasp van de sinaasappel, de vanille extract, de vanille suiker en de zout en mix nog een paar seconden.
Voeg er nu de bloem en de bakpoeder en meng tot een deeg.
Bestuif met bloem en kneed met je hand tot een bal.
Pak het deeg in met folie en zet het in de koelkast, 30 minuten.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol een stuk deeg met een deegroller.
Stek 2 cirkels uit het deeg en in de 2e, steek in de middel in klein cirkel uit.
Verwarm de oven op 190 graden voor.
Leg 5 cirkels en 5 cirkels met gaatjes erin op een bakplaat met bakpapier erop.
Ik heb per keer 5 koekjes gemaakt want de koekjes mogen niet tegen elkaar zijn op de plaat.
Bak de koekjes in de oven, 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestuif de cirkels met gaatjes erin met poedersuiker.
Smeer de andere cirkels met Nutella of met jam.
Leg de cirkels met gaatjes op de andere cirkels.