Door: Dominique op 13 - 12 - 2023 in de categorie Divers, Speciaal
Ingredienten
  • 80 chocolade (hier puur)
  • Lakzegel stempel
  • Water
  • Pan
  • Kom
  • Bakpapier
  • Koelkast en vriezer
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Voor kerst maak ik een simpel dessert maar wel met een wow effect!
Ik ga het niet verklappen maar ik had een lakzegel nodig voor de decoratie.
Ik heb ze gevonden voor een prijsje bij Amazon.

Zet de lakzegel stempel in de vriezer.


Au bain marie

Zet een pan op het vuur met 3/4 water erin.
Laat het even koken.
Doe de chocolade in een glazen kom en zet voorzichtig de kom in de pan.
Zet de pan heel zacht en laat, langzaam en al roerend, de chocolade smelten.

Scheur 4 stukjes uit een bakpapier vel.

Met een theelepel zet een klein beetje gesmolten chocolade op het stukje papier.

Doe de stempel uit de vriezer.
Druk de stempel in de chocolade, wacht 2 minuten en haal de stempel voorzichtig uit de chocolade.

Zet de stempel alweer 5 minuten.
Doe de stempel uit de vriezer, doe een beetje chocolade op een stuk papier en druk de stempel erin.

Wanneer je klaar bent, zet de lakzegels in de koelkast om te verharden.

Je kan ze bewaren in een afgeslatem doos met er stukjes bakpapier tussen.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties