Door: Dominique op 13 - 07 - 2024 in de categorie Koude voorgerechten, Lunch en Ontbijt
Ingredienten
  • eendenborstfilets
  • 1 grapefruit
  •  50 g hazelnoten
  • Enkele blaadjes sla (bijvoorbeeld rucola of veldsla
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 2 sneetjes rustiek brood
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Plasticfolie
 Voor de dressing:
  • Sap van 1 citroen
  • 9 el hazelnootolie (of een andere notenolie)
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • 1 tl honing
  •  Peper en zout naar smaak
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Ik weet dat een carpaccio is gemaakt van rauw, gemarineerd vlees maar ik durfde niet met eendenborst.
Het is verfrissend, licht en heerlijk!

**Bereidingswijze:**

1. **Eendenborst voorbereiden**:
– Snijd het vet van de eendenborstfilets diagonaal in.
– Verwarm een koekenpan en bak de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden tot het vet goudbruin is en grotendeels weg is.
– Draai de filets om en bak ze nog ongeveer 7 minuten.
– Wikkel de filets meteen in aluminiumfolie en laat ze afkoelen.
– Snijd de afgekoelde eendenborst in hele dunne plakken, verwijder eventueel overtollig vet.

2. **Plakjes dun slaan**:- Scheur twee stukken bakpapier. Leg een stuk op een plank, plaats daarop een plak eendenborst en dek af met het andere stuk bakpapier.- Sla het plakje eendenborst zo plat en dun mogelijk met een pannetje.- Herhaal dit proces voor alle plakken eendenborst.- Leg de dunne plakken op een bord, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.

3. **Dressing bereiden**:
– Meng het citroensap met hazelnootolie, Dijon mosterd, honing, zout en peper in een potje met deksel. Schud goed om te mengen en zet apart.

4. **Grapefruit en hazelnoten**:
– Snijd de grapefruit in stukjes en verwijder de witte velletjes tussen de partjes.
– Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder vet gedurende 3 minuten.

5. **Croutons maken**:
– Snijd het rustieke brood in dunne plakken.
– Wrijf de plakken in met een teentje knoflook.
– Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de croutons tot ze goudbruin en knapperig zijn.
– Leg de croutons op een bord.

6. **Serveren**:
– Verdeel een paar blaadjes sla over vier borden.
– Leg naast de sla een paar plakjes eendenborst.
– Garneer met een paar hazelnoten, geschaafde Parmezaanse kaas, croutons en plakjes grapefruit.
– Besprenkel de carpaccio met de dressing vlak voor het serveren.

7. **Afwerking**:
– Maak alle vier de borden op dezelfde manier op.
– Serveer met de rest van de dressing in een kom.

Geniet van deze verfijnde carpaccio van eendenborst met een frisse touch van grapefruit en knapperige hazelnoten!

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

BBQ Varkenhaas in..

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties

Exotische triffle in..

Datum: 9 - 03 - 2025

0 reacties

Shaslick van de..

Datum: 3 - 03 - 2025

0 reacties