- eendenborstfilets
- 1 grapefruit
- 50 g hazelnoten
- Enkele blaadjes sla (bijvoorbeeld rucola of veldsla
- Parmezaanse kaas, geschaafd
- 2 sneetjes rustiek brood
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Zout en peper
- Plasticfolie
- Sap van 1 citroen
- 9 el hazelnootolie (of een andere notenolie)
- 1/2 tl Dijon mosterd
- 1 tl honing
- Peper en zout naar smaak

Ik weet dat een carpaccio is gemaakt van rauw, gemarineerd vlees maar ik durfde niet met eendenborst.
Het is verfrissend, licht en heerlijk!
**Bereidingswijze:**
1. **Eendenborst voorbereiden**:
– Snijd het vet van de eendenborstfilets diagonaal in.
– Verwarm een koekenpan en bak de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden tot het vet goudbruin is en grotendeels weg is.
– Draai de filets om en bak ze nog ongeveer 7 minuten.
– Wikkel de filets meteen in aluminiumfolie en laat ze afkoelen.
– Snijd de afgekoelde eendenborst in hele dunne plakken, verwijder eventueel overtollig vet.
2. **Plakjes dun slaan**:- Scheur twee stukken bakpapier. Leg een stuk op een plank, plaats daarop een plak eendenborst en dek af met het andere stuk bakpapier.- Sla het plakje eendenborst zo plat en dun mogelijk met een pannetje.- Herhaal dit proces voor alle plakken eendenborst.- Leg de dunne plakken op een bord, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
3. **Dressing bereiden**:
– Meng het citroensap met hazelnootolie, Dijon mosterd, honing, zout en peper in een potje met deksel. Schud goed om te mengen en zet apart.
4. **Grapefruit en hazelnoten**:
– Snijd de grapefruit in stukjes en verwijder de witte velletjes tussen de partjes.
– Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder vet gedurende 3 minuten.
5. **Croutons maken**:
– Snijd het rustieke brood in dunne plakken.
– Wrijf de plakken in met een teentje knoflook.
– Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de croutons tot ze goudbruin en knapperig zijn.
– Leg de croutons op een bord.
6. **Serveren**:
– Verdeel een paar blaadjes sla over vier borden.
– Leg naast de sla een paar plakjes eendenborst.
– Garneer met een paar hazelnoten, geschaafde Parmezaanse kaas, croutons en plakjes grapefruit.
– Besprenkel de carpaccio met de dressing vlak voor het serveren.
7. **Afwerking**:
– Maak alle vier de borden op dezelfde manier op.
– Serveer met de rest van de dressing in een kom.
Geniet van deze verfijnde carpaccio van eendenborst met een frisse touch van grapefruit en knapperige hazelnoten!